Uusia tehokkaita työkaluja yrityksellesi tänä vuonna

Interaktiivisessa gridissä voit hakea ja tallentaa tietoa.
____________________________
Uusia ohjelmiston ominaisuuksia
Sovelluksiimme on tänä vuonna (2020) tulossa odotettu hakuraportti: Interaktiivinen grid (IG). Kehitämme monipuolista työkalua koekäytöstä saadun palautteen mukaisesti. Tuleva Oracle Apex kehitinversio 20.1 antaa sille lopullisen silauksen.
Toinen upea Focusa web-sovellusten uusi ominaisuus -- REST arkkitehtuuriin perustuva rajapinta (API) -- mahdollistaa erlaisten sisäisten ja ulkoisten tietolähteiden integroimisen toimivaksi järjestelmäkokonaisuudeksi. Suomessa esimerkiksi valtion virastot, kuten verohallinto ja maanmittauslaitos tarjoavat monipuolista tietoa liitettäväksi organisaatiosi sovelluksiin REST rajapinnan kautta.

Uusi salausprotokolla TLS 1.3

TLS 1.3 korvaa TLS 1.2:n.
____________________________
Uusi salausprotokolla
Uusi salausprotokolla TLS 1.3 'Transport Layer Security' päihittää selvästi edeltäjänsä (TLS 1.2) turvallisuudessa ja nopeudessa. Internet-sovelluksissa käytettävä protokolla hyväksyttiin standardiksi maaliskuussa 2018.
Diantin kaikissa web-ohjelmistoissa on siirrytty vuoden 2019 aikana käyttämään uutta TLS 1.3 versiota . Yrityksesi tiedot ovat nyt entistä suojatumpia myös pilvipalvelimella olevissa Focusa web-sovelluksissamme.
Salausprotokollasta on kuvaus 'The Register' lehden artikkelissa elokuulta 2018.

ADB

Autonominen pilvitietokanta selkeyttää yrityksesi tiedonhallinnan.
____________________________
Autonominen tietokanta
Oraclen Autonominen tietokanta on kehityksen huippua edustava, ainutlaatuinen tietovarasto, joka automatisoi tietokannan "tuunauksen", turvallisuuden, varmistukset, päivitykset ja muut sen hoitoon liittyvät tehtävät. Perinteisiin tietokantoihin verrattuna lähes 100% toimenpiteistä tapahtuu tekoälyä hyväksi käyttäen.
Olemme nyt avanneet uuden, järjestyksessä toisen pilvipalvelimen Frankfurt am Mainissa. Sen ytimenä on virhetilanteet korjaava Oraclen autonominen tietokanta. Rajattoman skaalautuvuuden ansiosta se palvelee kaikenkokoisia yrityksiä. Voimme siirtää sinne osan tai koko organisaatiosi tiedonhallinnan. Automatisoinnin ansiosta ylläpitohinnat ovat perinteisiä ratkaisuja selvästi edullisemmat.

Uusin versio ohjelmistokehittimestämme

Apex 20.x on uuden polven "low-code" kehitin .
____________________________
Oracle Application Express on low-code sovelluskehitin
Oracle Apex sovelluskehitin on uuden polven ns. "low-code" kehitin. Se on ainoa kehitin, jossa on sovellusrakentamisen kaikki osat, kuten tulostusohjelmisto samassa paketissa. Ylivertainen arkkitehtuuri osana Oracle tietokantaa varmistaa sillä rakennettujen ohjelmistojen turvallisuuden ja toimivuuden.
Uusimpaan  versioon  ohjelmistokehittimestä (Oracle Apex 20.2) sisältyvät muun muassa kehittyneemmät Interaktiivinen grid ja REST rajapinta. Pystymme nyt entistä paremmin vastaamaan asiakkaittemme haastaviinkin kehitystoiveisiin.
Tietokantatalo Oraclen innostunut Apex kehittäjätiimi lisää ohjelmistoon jatkuvasti uusia ominaisuuksia. Seuraava versio 21.1 julkaistaneen vuoden 2021 alkupuolella. Siinä etenkin web-palveluissa on huhujen mukaan parannuksia. Kerromme niistä näillä sivuilla.

RFID sirut IoT:ssa

RFID anturit soveltuvat monenlaisiin valvontakohteisiin.
____________________________
RFID tekniikka
RFID sirut (Radio Frequency Identification) ja niitä lukevat laitteet ovat tämän hetken kuuma aihe mm. tuotantoprosessien automatisoinnissa. Esimerkiksi pesuprosessissa vaatekappaleeseen kiinnitetyssä sirussa (tagi) olevat tiedot (laji, asiakas jne.) luetaan lukulaitteeseen ja edelleen pesulaohjelmistoon. Pesuloille soveltuvia RFID tekniikoita ovat UHF ja HF, joiden vertailun löydät tästä
RFID siruja voidaan käyttää antureissa viime aikoina paljon julkisuuttaa saaneessa "Esineiden internet" tekonologiassa (IoT). Julkishallinnon puolella Esineiden internet (IoT) avaa lähes rajattomia mahdollisuuksia. RFID-tai muut anturit voivat mitata esimerkiksi asuntojen lämpötiloja, veden kulutusta, homepitoisuutta.

Pohja

Yhtiö Yhteydet  Johto  Teknologia
Oy Dianti Ab P. 050 410 7410 Tiina Jokinen Heikki Ojala & Pentti Nieminen
Apilatie 8 A 20 info[ ]dianti.fi P. 041 507 3570 P. 050 410 7410
21530 Paimio tiina.jokinen[ ]dianti.fi heikki.ojala[ ]dianti.fi